Het middelpunt van Nederland

23 nov 2016

Voor het tijdschrift Hollands Glorie ging ik op zoek naar het middelpunt van Nederland. Hoe kun je dit beter doen dan op de fiets. Mijn man was zo vriendelijk om met mij mee te gaan voor het verlenen van hand en span diensten ( en er voor te zorgen dat ik de weg zou vinden) en we maakten er maar meteen een gezellig uitje van, compleet met overnachting in het meer dan gezellige hotel” De Lunterse Boer”.
Achter de Lunterse Boer ligt het Pinetum “de Dennenhorst”, een naaldbomen bostuin van circa 6 hectare middenin het Luntersche Buurtbosch.
Hier volgt wat algemene informatie voor de liefhebber.
Aan de noordkant van de stuwwal op het punt waar de Hessenweg afdaalt richting de Meulunterseweg ligt de Goudsberg. Op die noordhelling van de stuwwal begint ook de Lunterse Eng. Boven op de Goudsberg heb je een prachtig uitzicht over de Gelderse Vallei. Het is één van de mooiste plekjes van de gemeente Ede. Rondom de Lunterse Goudsberg, ligt een gebied met uitzonderlijke natuurlijke, cultuurhistorische en geologische kwaliteiten. Actief stuifzandgebied met heidekoeien, Celtic Fields met de reconstructie van een ijzertijdboerderij, middeleeuwse engen en een hessenweg, restanten van 19de-eeuwse industrialisatie en zeldzame flora en fauna vormen bijzondere elementen in dit gebied. De Goudsberg: voor jong en oud de moeite van het ontdekken waard!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.